2023-10-20 35 瀏覽
魚一壽司🍣喺係銅鑼灣性價比相對高嘅日式料理餐廳,高質嘅食材配嫁貼地嘅價錢,怪不得每晚都爆哂場。餐廳位於地庫位置,要進入餐廳需要先經過一段和風風格嘅燈籠陣🏮,不少人都會先停駐打卡留念📸📸 店內有不少卡位雅座配以竹簾相隔,可增加隱私度,另外設Tatami廂房,啱哂多人聚會😎餐牌入邊有好多選擇,刺身壽司就少不了,另外仲有丼飯、鍋物、炸物、小食等任君選擇🤓三色刺身丼刺身丼已經有齊三文魚刺身、帶子刺身同埋海膽,厚切三文魚夠肥美,帶子刺身係珍寶size,海膽Creamy新鮮😍😍壽司🍣呢度有數十款壽司,款款價錢都十分貼地低至$9一件都有,我哋嗌咗好幾款試吓,最推介係原條穴子壽司同珍寶帶子壽司😋😋和風牛肉鍋估唔到係咁大鍋😲半熟肥牛片靠鍋內餘溫煮熟,仲有大量蔬菜菇菌類同嫩滑豆腐,壽喜燒湯頭略嫌稍為甜咗少少燒物🐔京蔥雞肉串用上日式照燒汁,即叫即燒,無論係京蔥定雞髀肉都唔會過乾🐮牛舌串有三大片厚切牛舌,黑椒醬燒再沾上味酸嘅檸檬汁一絕👍🏻明太子玉子燒嫩滑嘅玉子燒包住鹹香濃郁嘅明太子,鹹甜交替都幾唔錯😍

三色刺身

壽司🍣

和風牛肉鍋

燒物

明太子玉子燒
嫩滑嘅玉子燒包住鹹香濃郁嘅明太子,鹹甜交替都幾唔錯😍