2022-08-10
馬祖朋友新搬到將軍澳區,前排同佢去試左係將軍澳廣場嘅馬祖,馬祖晚市主打一人一鍋台式火鍋放題我哋試左$298 美國PrimeGrade極上外頸脊及西班牙伊比利牙黑毛豬放題套餐我哋兩人分別選擇左,04藥膳蟲草花桃膠雞湯、非常足料、見到有粒粒桃膠、湯底充滿藥膳香氣 及01 藥膳椰子雞湯,湯底呈奶白色,好香椰子味~Menu上普遍套餐嘅肉類選擇都唔多,但係貴精不貴多,每款都好高質,牛肉肉味濃郁,推薦佢哋嘅牛頸脊,牛肉紋理均勻所有肉類都係任叫嘅,食完可以再問店員order,其他食物就係自取,蔬菜及其他配菜類嘅選擇都好多,淨係蔬菜都佔左一個corner,啲蔬菜好新鮮,另外鮮冬菇好大隻好香菇菌味另外配菜類有兩個區域,我有啲平時出面比較少見嘅款式,例如南瓜丸,另外仲有其他肉類選擇,例如雞肉及深海魚柳飲品及雪糕方面嘅選擇都好多,大家記得留肚啊~馬祖係將軍澳市中心,位置方便,好適合平日諗唔到食乜一家人落街打邊爐唔使買野煮唔使洗碗~而且一人一鍋可以自己選擇鍾意嘅湯底及配料,如果家中有食素人士都可以一齊食,推薦住係將軍澳嘅朋友去試下#馬祖#火鍋放題#一人一鍋火鍋@馬祖
飲品及雪糕方面嘅選擇都好多,大家記得留肚啊~
#馬祖
#火鍋放題