2021-11-12
今次嚟到中環新開嘅slider店,有好多口味嘅slider滿足到我地想淺嚐嘅心。一入門口就滿滿萬聖節氛圍,有魷魚遊戲主題嘅佈置,玩味十足。佢地有個tasting menu價錢幾抵又可以試勻佢地嘅唔同item,但我地驚份量太多就決定分開單點。Slider 3款Triple都係$147,可以試到3款口味呢!我地揀咗Peking Quack、Miso Sakana、Triple B。第一款食到一絲絲鴨肉,仲有煎鵪鶉蛋好搶眼,個汁甜甜咸咸咁都幾濃味,好啱我地口味。第二款有軟嫩嘅魚肉做夾心,連埋爽口蔬菜絲會比較清新。第三款和牛做主角,牛味都幾香亦無煎到好熟,食落有啲他他嘅感覺,鍾意食和牛嘅可以一試。Rosemary Fries薯條好出色,幼長亦兼顧到香脆同內裡薯仔綿密,仲帶淡淡rosemary味呢!Tipsy Lemon TeaPeach, Apple & Lemon Tea同gin嘅結合,本身就咁飲果味唔算好出反而gin嘅香氣好足,之後督埋檸檬果香就帶返起。朋友就點咗Chocolate Negroni,非常有特色。
Rosemary Fries
Tipsy Lemon Tea
朋友就點咗Chocolate Negroni,非常有特色。