2021-09-30
如題。早三星期係OpenRice 訂位時已寫明母親生日,希望能安排窗邊位,收到電郵回覆已收到訂座要求。點知當晚安排坐路中心枱,但全層我地係第二枱客人,要求轉窗邊位話已經訂座,難到呢間要早兩個月訂位?眼見餐廳窗邊枱中間放膠隔版,比人搭枱用。想同屋企人好好享受都唔得,呢下扣三十分。睇完餐牌決定叫兩個蟹餐加另外兩個套餐,樓面話蟹要早一日預訂。但係早一日冇人打電話確認訂位,我又點知要預訂。最後叫兩個套餐同散叫一隻大蟹,又話果隻蟹冇,即係其實咩蟹都冇。扣十分。Wine list 睇岩一種白酒,冇貨;唯有簡第二種白酒,過幾分鐘有個外籍人士過黎:冇貨。不如簡其他款。使但啦生日都係想慶祝下,有得飲就得,最後問佢邊枝有貨先簡到。扣十分。魚翅羹既溫度係再唔飲就凍既程度,扣五分。食牛排只比筷子。仲比樓面反問:你要刀叉呀?食燒鵝,唔比手套,要問第二次先有。呢兩樣共扣五分。剩低既食物不過不失,唔算特別好食,但由於服務態度已經扣左五十分既緣固,唔會再幫襯。
魚翅羹既溫度係再唔飲就凍既程度,扣五分。
食牛排只比筷子。仲比樓面反問:你要刀叉呀?
食燒鵝,唔比手套,要問第二次先有。
呢兩樣共扣五分。