2021-05-28 63 瀏覽
連續五年奪得米芝蓮推介嘅日本餐廳👏🏻,午市除咗有Omakase之外亦有唔同嘅Lunch set選擇,價錢豐儉由人😌• A5和牛壽喜燒 $520前菜喺麻醬蕃茄沙律同帶子裙邊,另外仲包括咗三款刺身:牡丹蝦、黑鯥同金目鯛。蝦肉雖然偏細隻但非常鮮甜,黑鯥同金目鯛味道相近,感覺黑鯥燒得香口啲較為出色😚。主角壽喜燒鍋有四片油脂豐富嘅和牛,可以點蛋汁食用口感更加滑溜。配料有冬菇、金菇、豆腐、冬粉等吸哂味都幾好食,如果個湯底甜返少少會更加啱我胃口😗。麵豉湯都唔馬虎,有兩隻大蜆喺裡面✌🏻,而甜品就喺朱古力味嘅迷你卷蛋☺️• A5和牛照燒 $560套餐同樣包括咗前菜、刺身、麵豉湯同甜品,內容物一樣所以唔重覆介紹😗。照燒和牛相較壽喜燒嘅和牛就厚切得多,因此口感都比較好,燒過之後令和牛嘅油香更加突出,醬汁嘅味道對於我嚟講有啲過於濃味🤔

• A5和牛壽喜燒 $520

• A5和牛照燒 $560