2019-08-11 1199 瀏覽
同事就嚟升職 ,梗係要食餐好嘅賀一賀 ,於是我哋七個人一齊嚟到鯉魚門食海鮮餐,但入面有咁多間海鮮鋪 ,我哋就係openrice度睇下有邊間好推介 ,跟住見到呢間南大門好多人推介,咁就決定今日試一試佢啦。一入度餐廳真係一種五星級酒店嘅感覺,不但 裝修有格調 而且仲係180度還海而建,係呢個環境食海鮮真係冇得輸,坐低後我地幾個黐餐當然要出去揀啲靚海鮮比大家食啦,其中最深刻係買咗啲拳頭咁大隻嘅鮑魚, 巨無霸咁大嘅蟹,買完海鮮返嚟當然係叫經理攪掂啦(食我就叻,煮法佢地醒) 。講咗有啲咩食先, 豉椒蟶子, 椒鹽鮑魚, 椒鹽魷魚,美國龍蝦伊麵, 招牌奄仔蟹同石斑兩味,講真樣樣都又好味又野味,吾怪得咁多人推介,如果係都要我揀最好味個兩樣就一定係招牌奄仔蟹同美國龍蝦伊面,因為佢隻龍蝦真係又大隻又啖啖肉,同平時酒樓果啲真係冇得比,5星推薦!而招牌奄仔蟹 除咗個size大到好似巨無霸咁 ,一切開佢中間,望到佢嗰啲肉同蟹膏簡直係多到可以迫爆個蟹殼,咬落去果下只可以用鮮甜正嚟形容,呢個簡正係6星星推介,必食之選。