2018-10-21 6055 瀏覽
Happy Friday!返工辛苦左一星期,係時候對自己好d!!約同事食返個Semi-buffet先得!!這間牛扒先生位於地鐵站附近,行2分鐘就到,餐廳寬敞舒適,即使人多時候都唔會覺得好擠迫, 仲有一排落地玻璃,可以透到自然光,環境不錯!Lunch有2款,一款係普通Lunch set,另一款係Semi-buffet, 一個主菜外仲有沙律和甜品吧,精選餐湯任食任飲,我地來呢度目的就係食Semi-buffet,當然眼中只有Semi-buffet,我地簡左普羅旺斯香草豬柳配香蒜蜜糖汁& 芝士蟹肉菠菜焗鯛魚柳配紅酒汁!!首先我地出去拎左碗番茄雜菜湯,湯料超多,每飲一啖都食到蕃茄,薯仔,蘿蔔,洋蔥!!蕃茄味道濃郁,酸酸地令人胃口大開!!之後出去沙律吧,各式各樣的沙律,通粉多到一眼睇唔哂!!仲會將食物雕刻出不同的立體公仔和花朵,真係好有心思!!甜品都有好多選擇,每樣都細細粒,咁就可以食得多d款色啦!最後行左2轉沙律&甜品吧!!拎左2大碟返位食!!真係好好味!!首先來到既主菜係<普羅旺斯香草豬柳配香蒜蜜糖汁>, 豬柳醃得好入味,肉嫩多汁,香味十足!! 加上幼滑既薯蓉,真的不錯!!&#

之後出去沙律吧,各式各樣的沙律,通粉多到一眼睇唔哂!!

仲會將食物雕刻出不同的立體公仔和花朵,真係好有心思!!

甜品都有好多選擇,每樣都細細粒,咁就可以食得多d款色啦!

<芝士蟹肉菠菜焗鯛魚柳配紅酒汁> 鯛魚柳肉質嫩滑肥厚,將搞混左既芝士,蟹肉同菠菜淋上鯛魚柳,再配上薯蓉一齊食,更加美味可口!!

整體來講,牛扒先生的Semi-buffet真係好味兼抵食!!
午餐