2018-11-01
收工約左個就快結婚嘅姐妹係深水埗試裙,試完都餓啦,呢排天氣又涼涼地,加上我地又鬼咁餓,上網揾到呢間火鍋]好似好多人食過咁,所以行左去望下,到門口見到價錢都幾合理同又有海鮮其他配料種類又多,就一於決定try try 入到去可能平日關係 店員姐姐好好比左張卡位我地 坐得好舒服 我地今次選擇左B set 仲可以選8款配料本身想點飲品 點知店員話 竹蔗水 豆漿 都係免費任飲架太正了吧 即刻心心眼 因為平時食一般火鍋店都另收費架嘛打邊爐點少得醬料呢!重點推介中間上面隻食落好似xo醬咁 有口感好香好惹味 正呀出面都食唔到呢隻味 應該係自家調配掛我同朋友都撈左好多 好滿足主角黎啦 一放底就一齊嘩左一聲 感覺好興奮 哈哈擺放得好整齊 好足料 望落都知新鮮 呢度係二人份量 有八種海鮮 一定夠飽啦我貪得意篤下隻蝦同鮑魚,點知仲郁架自己都嚇一跳 果然夠新鮮 哈哈鮑魚洗得好乾淨又夠大隻咬落好爽好鮮甜 食完仲想食多隻點少少豉油真係正到飛起架我比100分我朋友唔食蟹 我自己一個食左成隻滿滿幸福感呀肉質爽甜蟹肉又彈力豐富大大啖 啖啖肉 啲膏望到都流曬口水粥底火鍋嘅魚通常都係多寶魚, 可能因為食起黎夠嫩滑又唔容易散開
入到去可能平日關係 店員姐姐好好比左張卡位我地 坐得好舒服
我地今次選擇左B set 仲可以選8款配料
主角黎啦 一放底就一齊嘩左一聲
感覺好興奮 哈哈
擺放得好整齊 好足料 望落都知新鮮
呢度係二人份量 有八種海鮮 一定夠飽啦
我貪得意篤下隻蝦同鮑魚,點知仲郁架
自己都嚇一跳 果然夠新鮮 哈哈
滿滿幸福感呀
肉質爽甜蟹肉又彈力豐富
大大啖 啖啖肉
啲膏望到都流曬口水
粥底火鍋嘅魚通常都係多寶魚,
可能因為食起黎夠嫩滑又唔容易散開啦
不過滾嘅時候都要多加留意喎
但味道都是鮮味的好滑好滑
八款配料
介 日本黑豚肉 肥而不膩 厚度切得岩岩好
肉質有扎實嘅口感,讚
同埋唔少得女人最愛嘅花膠啦!
大大塊 養顏必食 不能錯過
最後店員幫我加左個粥底落個鍋度
加上芋頭 紅蘿蔔 粟米 煮10分鐘就食得啦
成個海鮮盤都食到人好滿意舐舐脷完全冇機會彈! 唔怪得上網咁多人介紹呢度食啦!
結論:值得一試