三月岩岩出自助餐嘅時候就已經食過一次,果陣仲喺有職員嚮鐘出去拎野食,當時已經非常反感呢種做法,好似監躉放飯咁,出到去都係要排隊先拎到,又唔係d咩特別野食,冷盤熱食刺身甜品全部都係最普通貨色。早排有朋友見飲食KOL 講到咁吸引又叫埋我一齊去試多次,結果真係中晒大伏。所謂避風塘海鮮盛會,refill 速度極慢,每次都要排最少15分鐘,仲要根本唔知自己排緊d咩,次次排到都係d令人極度失望、而且完全唔值呢個價位嘅野食。最誇張係話就話食3個鐘,但係8點就已經唔再出海鮮,仲話係海鮮盛會,簡直係不知所謂。另外員工態度亦相當惡劣,門口reception 著黑色西裝褸、紮馬尾嘅女職員,對客用非常不屑嘅語氣;酒吧著便服疑似係經理嘅bartender,問佢少少野,語氣態度極之串,完全係趕客feel。一句講晒,呢間野嘅自助餐絕對係垃圾級數,仲夠膽收咁嘅價錢,嫌錢多而又想試伏嘅可以去挑戰下。

2023-09-03