餐廳: 名都酒樓
資訊:

2020-01-14 4071 瀏覽
周末金鐘開完會,因為自己係茶痴,中午就去同屬於聘珍樓集團的名都酒樓,一心諗住都係老牌子信得過,去到真係幾多人,入咗房先有位,其實除咗location方便之外,一睇個場及侍應講嘢的態度就知瀨瀬地。食點心係要自己出去中間有大排檔位,如果唔係就要等推點心車阿姨經過,但係呢個咁有特色的做法,對已經慣左即叫即正,掦點心紙嘅香港人我哋呢一代真係有啲唔慣,尤其是阿姐嗰種問你食唔食?但係你真係見個蒸籠一路蒸住着嗰款,真係油麻地,琴翻個蓋話No, 就好鬼唔好意思。卒之揀咗蝦餃、燒賣、鮮竹卷、腸粉,幾大例牌野,試一試!鮮竹卷都仲可以,因為長期蒸住佢又唔會真係太過受影響,但係腸粉就真係麻麻哋,尤其是又唔係太熱但係腸粉個勒度口國又開始散散地,至於蝦餃真係正嘅,皮爽口有口感嘅,都有帶竹筍香味去入邊,隻蝦都係冇乜處理,又係大隻,情況同燒賣一樣,我真係唔明點解可以將隻蝦就咁大大響燒賣面咁叫做交足料?我叫做係冇咗功夫,完全喪失左點心的精緻,做唔到豬肉肥肉蝦肉混合嘅感覺!點都好啦最慘就係你推車仔嘅時候,我真係唔知你係咩點?大中小?同埋基本上你發現係冇人理你在客廳,要走出去搵食,同家人仲可以,同客人基本上,已經唔掂。所以
卒之揀咗蝦餃、燒賣、鮮竹卷、腸粉,幾大例牌野,試一試!
點都好啦最慘就係你推車仔嘅時候,我真係唔知你係咩點?大中小?同埋基本上你發現係冇人理你在客廳,要走出去搵食,同家人仲可以,同客人基本上,已經唔掂。所以加性價比來講,真係呢個價錢仲有好多選擇!
2019-12-28