(非會員)
2006-11-21 5 瀏覽
日期: 2006 年11 月17 日上星期某天誤撞入到呢間餐\廳,今天特別約了兩個朋友前來一試,個法藉老闆介紹set lunch如下:$75 包:1) soup/salad 2) main course 3)dessert or tea我們三人ordered 1)栗米忌廉雞湯2) 燒春雞+伴菜3)法藉老闆家鄉甜品。先講麵包,個麵包唔錯,又熱又好味,法藉老闆不斷問我們仲夠唔夠,服務都算唔錯。湯--- 味道更好,又熱又Creamy,總之一句「正」! 主菜--- 燒春雞,又脆又熱! 甜品--- 法藉老闆推介話係佢\家鄉\"Brittany\"之特色甜品,佢\仲話全港只有兩度地方有得食,個甜品似麵包布甸,味道勝在夠特別,但最好係不太甜,好似真係重未見過呢個甜品。食甜品期間,法藉老闆和我們閒談,態度親切,仲請我們飲French Cider,佢\推介Weekend Crepe Menu,遲d一定會試。原來呢間餐\廳只開了十個月,但可能個位置真的較為偏僻,所以人流先咁少。P.S. 以前朋友曾叫我在Open Rice 寫Comment,但最終亦沒有寫。今次真的覺得呢間餐\廳值得推介,所以特別為此而
日期: 2006 年11 月17 日

湯--- 味道更好,又熱又Creamy,總之一句「正」!
主菜--- 燒春雞,又脆又熱!

P.S. 以前朋友曾叫我在Open Rice 寫Comment,但最終亦沒有寫。今次真的覺得呢間餐\廳值得推介,所以特別為此而撰寫。