2019-08-08
在半島做完瑜伽,就去搵食!天氣咁熱,就緊係不吃湯麵類,運動完想食得健康d! 眼見瑜珈中心嘅沙律唔平,就想起隔一條街嘅樓上舖! 我之前係呢間半酒吧半餐廳嘅Shine飲過嘢,貪佢唔迫,又有沙律食!所以二話不說去Walk in!呢度大5款沙律選擇,除了經典嘅田園沙律、凱撒沙律,仲有大眾坊間比較少有嘅牛油果、無花果、三文魚子選擇!樣樣都想食,所以沙律點了牛油果大蝦沙律,意粉點了三文魚子配北海道帶子明太子意粉。牛油果大蝦沙律 Avocado & Pawns Salad:嘩 大大份!名副其實不是1、2片,而是半顆牛油果! 大蝦熟食度剛剛好,拌以腌製的菠蘿及醬汁,炎夏食十分開胃!北海道帶子明太子意粉配三文魚籽: 讚!北海道帶子熟食度別沙律嘅大蝦一樣剛剛好,pan fried 過的帶子更有微香;這裡的明太子醬汁很多,掛滿在每一條的意粉,加上慷慨地密佈嘅大大顆三文魚子,味道口感簡直一流!大推!其實在等食的途中,朋友又剛好在尖沙咀,便拉他過來一起吃晚飯!他點了脆炸魚柳條配他他醬:這裡是用香草的麵粉漿炸,所以炸出來的魚柳有一股香草味,炸漿較英式的厚實,有口感!好味!下次來一定會再點!另外,他也點了芝士焗加拿
另外,他也點了芝士焗加拿大龍蝦意大利飯作主菜:很濃的海鮮汁!飯腍不硬!肉質比大酒店的冷龍蝦好味。
最後大家叫了心太軟:心太軟+1球雲呢拿雪糕,冷熱交融,超美滿!
會再來!