2019-08-13
最近香港每晚都發生不快事,所以放工就問老公不如去尖沙咀行一陣兼食個飯,臨急臨忙就搵到呢間SHINE。地點都叫方便,係ISQUARE 行多個街口就到,上到去一開LIFT門,唔錯喎!地方好寬敞,環境唔嘈,讚食物方面以西餐為主,都幾多選擇,RISOTTO / PASTA / 各種扒類都有。當然唔少得各式各樣既飲品。餐廳有D暗,所以MENU 都唔係睇得好清楚 龍蝦湯 Lobster Bisque ($78) - 橙紅顏色,質感唔似其他地方飲到既creamy而是稀湯狀。頗有龍蝦鮮甜味,飲完暖笠笠,岩哂作緊感冒既老公。青醬蝴蝶粉配香煎雞胸 ($188) - 坦白說,上檯時我以為佢落錯單,因為一望真係完全唔似PESTO......但一試後即愛上!煎過既雞胸肉口感潤滑,蝴蝶粉夠嚼頭,D SAUCE 就好濃郁,好味!份量不多,燒安格斯肉眼扒配野菌紅酒燒汁 ($368) - 叫左medium-rare,熟度剛剛好,肉質嫩滑,油脂極少所以完全唔漏。燒汁好香但唔會蓋過肉眼扒既牛味。要讚既係配菜比較少見既薄薯塊,加埋佢D鹽 (唔知咩鹽),超好食!! 不過我點得太多,攪到有少少咸 整體來說,食完好有滿足感,又可
整體來說,食完好有滿足感,又可以繼續為香港加油!