2019-06-24
同朋友去咗奧海城行街,上網睇吓食乜好,朋友想輕鬆啲一邊飲酒一邊食嘢,所以我哋就揀咗呢間餐廳,上網睇到呢度最出名嘅就係德國豬手,我哋都要去試吓先!入到黎第一時間就決定要食德國豬手,我哋仲叫咗個蒜蓉包同煙三文魚凱撒沙律呢間餐廳有好多唔同嘅啤酒,於是我朋友就點左杯德國啤酒,由於我喉嚨唔係咁舒服所以我就點左杯熱薑蜜飲,潤潤喉煙三文魚凱撒沙律用了相當豐富,沙律菜都好新鮮非常之爽脆清新,夾埋煙三文魚一齊食夠晒滿足沙律上面仲曬咗啲芝士粉令到味道更加豐富,入口仲有陣陣嘅芝士鹹香味唔好睇小呢個蒜蓉包,啲蒜蓉拍到好幼細而且焗都非常之香脆,外脆內軟,入口仲有非常之濃郁嘅蒜蓉味自認係蒜蓉控嘅我非常之鍾意,就算齋食都覺得好好味,唔會覺得好單調。做咗主角出場啦!德國豬手非常之大隻,而且仲幫我地切開去骨,好細心,食得非常之方便豬手外皮非常之香脆,肉質非常之紮實入味無論就咁食一或點上黃芥末醬味道都非常之恰到好處,朋友仔就鍾意點唱黃芥末醬食,有少少辛辣味,味道比較惹味豬手旁邊仲配左酸菜同薯仔沙律,非常之正宗,薯仔沙律口感好幼滑。呢餐食得好滿足出面好少機會可以食到啲咁高質嘅德國豬手,下次都一定要再嚟