2022-06-25 164 瀏覽
今晚舊友聚會,約在觀塘工廈中嘅御膳。原本朋友打黎約飯局時,我仲意為係之前新聞 話嘅感染群組嗰間,跟住朋友急住解釋,唔係呢間,係同區另一間。餐廳係專做私房菜,即係廚師會睇當日最靓最鮮嘅食材,所以質素一定有所驚喜。什菌大蜆豆腐湯--簡單鮮甜嘅味道,而且湯料十足,只可惜未算是大蜆。香芒沙律大蝦球--朋友話呢度係招牌菜,佢每次黎都必點,事實真係唔錯,豐富嘅沙律,配搭薄粉但又炸得香脆嘅大蝦球,加上師傅秘製醬汁好滿足。姜葱大肉蟹鑊氣十足,炒得夠乾身又唔太咸。生煎東星班通常新鮮魚都會選擇蒸,而師傅選擇做生煎,鎖住鮮甜肉汁,外皮香脆肉質依然保持嫩滑白胡椒爆炒鮑魚嘩,成隻匙咁大,白胡椒汁掛住做個點綴,都ok百花雞--呢度我好期待,因為通常喺電視飲食節目先睇到,平時酒樓都好少做,因為多工。但同想像中有所出入。只可以話係欣賞師傅嘅功夫。上湯浸時菜蟹油炒麵--外表普通嘅炒麵,食落真係有蟹油嘅香味,好味芒果布甸總括樓面同事服務有禮,餐廳環境衛生,出菜快,我會再來

好滿足。

姜葱大肉蟹

鑊氣十足,炒得夠乾身又唔太咸。

生煎東星班

白胡椒爆炒鮑魚

嘩,成隻匙咁大,白胡椒汁掛住做個點綴,都ok

上湯浸時菜

蟹油炒麵--外表普通嘅炒麵,食落真係有蟹油嘅香味,好味

芒果布甸
總括樓面同事服務有禮,餐廳環境衛生,出菜快,我會再來