2021-01-29 406 瀏覽
呢間誠哥既新開酒店餐廳,自助餐被某youtuber講話唔掂😂,事隔一段時間我就嚟做勇士,試過究竟🧐。 🥩炭燒肉眼扒配紅酒汁 🐠燒三文魚扒配檸檬忌廉汁 今次我食嘅係維多利亞宮廷半自助午餐,可以自選兩個主菜,出邊任食嘅有沙律、刺身、海鮮、pancake、蛋糕、湯同飲品。 肉眼扒叫咗五成熟,不過嚟到應該係全熟係有啲失望,不過疫情下安全啲都好嘅😂,食落都OK,係有啲韌🤏。另一個三文魚扒燒得唔錯,肉質好軟身,入口即溶🤤,配埋忌廉汁,口感幾好。 每人仲有焗蠔拼盤一份🦪,每隻蠔都有唔同嘅配搭,分別有莧菜忌廉汁、煙肉洋蔥、三色芝士,蠔仔雖然唔算大但食落去好惹味又香口。 佢嘅沙律吧沙律配搭方面選擇都幾多。而海鮮就有青口、海螺🐚、鮮蝦🦐、龍蝦仔🦞。 飲埋碗花膠湯夠晒滋補,甜品佢有幾款嘅蛋糕🎂,最鍾意就係食芒果拿破崙。 酒店大堂好有氣派🏨,宮庭式嘅建築🏰,樓底又非常高,又有宴會廳,大家可以去打下卡📸。 值得一讚係員工都非常有禮貌,反應非常快,好照顧客人需要,相當友善,經理仲即場收集我哋嘅意見,睇得出佢哋對質素係相當重視!我都聽講酒店收集左網民意見後,換咗廚師同食材,相信員工亦都加強咗培訓,咁有
🥩炭燒肉眼扒配紅酒汁
🐠燒三文魚扒配檸檬忌廉汁
值得一讚係員工都非常有禮貌,反應非常快,好照顧客人需要,相當友善,經理仲即場收集我哋嘅意見,睇得出佢哋對質素係相當重視!我都聽講酒店收集左網民意見後,換咗廚師同食材,相信員工亦都加強咗培訓,咁有誠意我覺得大家值得去試吓,一定會改觀👍。
提提大家如果坐地鐵去,地鐵站上蓋有條天橋可以直達酒店。
👉於網上平台預訂歷山酒店維多利亞宮廷半自助午餐可享至抵優惠: http://bit.ly/3hWU2gX
2021-01-25
午餐