2021-08-02 1104 瀏覽
好鍾意呢度啲裝修雖然樓底矮啲,但係清新、舒服、簡單!💛飲品🌿熱焙茶朱古力 $48😋😋😋😋第一次試,焙茶同朱古力都係濃味,但估唔到又幾夾喎😮 每一啖都好平均地飲到焙茶味同朱古力味,而又唔會過甜👍🏻🌿熱焙茶牛奶 $45😋😋😋😋焙茶味夠濃,但又唔會過苦同過甜,perfect💯 太好飲,可摸耳大杯d😅🌿凍焙茶杏仁奶 $51😋😋😋焙茶配杏仁,一般啦,只係因為朋友唔飲得牛奶所以轉左杏仁奶💛主食🌿五品日常 $118▫️吾子果醬配手工炸飯團波波 😋😋😋入面包左金菇同枝豆,都幾好味,但上面果pat jam唔係幾夾🤔▫️芥末鹽昆布青瓜 😋😋😋😋夏天最岩食涼菜👀 呢個青瓜好清新配左鹽漬昆布鹹鹹地好fresh😙▫️咖喱鹽麴大豆芽 😋😋😋幾特別喎,但我都係中意韓式涼拌豆芽多d😝▫️鹽漬紫蘇玉子燒 😋😋😋😋玉子好嫩,配紫蘇好香😚▫️野菜味增蒟蒻湯年糕 😋😋😋😋湯呀🤩 仲有煙韌的蒟蒻同年糕👍🏻🌿月見浮雲親子丼 $118😋😋😋😋雖然係好靚但我麻麻個蛋白,好似食口水泡🤣 但個鰹魚汁炒飯好味,d雞都好嫩滑☺️🌿無水西班牙蕃茄凍湯沾意粉 配流心蛋香煎大蝦溫室野菜 $138😋😋😋上菜時服務員介紹個湯用咗7️⃣種新鮮蔬菜打成,一滴水都冇加,只
好鍾意呢度啲裝修雖然樓底矮啲,但係清新、舒服、簡單!

💛飲品

🌿熱焙茶朱古力 $48

🌿熱焙茶牛奶 $45

焙茶朱古力

🌿凍焙茶杏仁奶 $51
😋😋😋
焙茶配杏仁,一般啦,只係因為朋友唔飲得牛奶所以轉左杏仁奶

💛主食

🌿五品日常 $118
▫️吾子果醬配手工炸飯團波波 😋😋😋

▫️芥末鹽昆布青瓜 😋😋😋😋

▫️咖喱鹽麴大豆芽 😋😋😋
幾特別喎,但我都係中意韓式涼拌豆芽多d😝

▫️鹽漬紫蘇玉子燒 😋😋😋😋
玉子好嫩,配紫蘇好香😚

▫️野菜味增蒟蒻湯年糕 😋😋😋😋
湯呀🤩 仲有煙韌的蒟蒻同年糕👍🏻

五品日常

🌿月見浮雲親子丼 $118

月見浮雲親子丼

😋😋😋
上菜時服務員介紹個湯用咗7️⃣種新鮮蔬菜打成,一滴水都冇加,只加咗西瓜汁🍉
個湯幾好味好fresh,似一杯蔬菜汁,但放咗個拉麵入去真係好唔夾好違和🙈
但旁邊嗰碟煎大蝦同雜菜又幾好味喎😃 調味適中👍🏻

無水西班牙蕃茄凍湯沾意粉 配香煎大蝦溫室野菜

🌿士多啤梨伯爵茶配牛乳滑蛋多士 $88
😋😋😋
蛋好滑但唔夠香,可能我中意重少少牛油味的炒蛋😂
士多啤梨果醬好好味,但完全冇伯爵茶味。
而且果醬同炒蛋好唔夾😣 又咸又甜怪怪的🙈
如果係果醬多士同滑蛋多士分開兩件事會好好多😌

士多啤梨伯爵茶果醬配牛乳滑蛋多士

💛甜品

🌿小豆島 $58
醬油雪糕+日式豆乳葛餅+蛋白瓦餅
呢個甜品好有驚喜初頭覺得醬油雪糕會好怪但原來係好好味😝
牛奶雪糕上面灑上少量醬油和鹽漬昆布,下面的豆乳葛餅好香豆乳味,有少少似豆腐花🤩 配埋一齊食好特別,估唔到鹹鹹地嘅甜品又幾好味喎😳
溫馨提示🤣 千祈唔好嘗試用雪糕配旁邊塊紫菜食,因為果種咸甜衝擊絕對超越左常人能接受程度🤣

小豆島

🌿4.3牛乳富士山奶酪 $48
好靚好滑好香牛奶味👍🏻 但未至於有驚喜🤔

4.3牛乳富士山奶酪

🌿日式橙香焦糖蛋布丁🍮 $58
😋😋
少少橙味,但唔夠滑,蛋味亦唔突出,失望😞

日式橙香焦糖蛋布丁

🌿爽爽檸檬香緹奶油蛋糕 $78
😋😋😋😋
由於外貌平凡,我本身冇對佢抱太大期望。
但居然佢係四款甜品入面最好食嘅一款😃
蛋糕鬆軟,忌廉有清新嘅檸檬香味,唔會太酸👍🏻 中間夾層有少量檸檬皮同馬蹄,口感層次豐富☺️

爽爽檸檬香緹奶油蛋糕

雖然唔係每樣野都味道一流,但絕對食得出店主用心研究食譜和製作,餐具同食材都非常講究,上菜時亦逐款食物詳細介紹,這份心意和創意已經非常值得大家去拜訪😊

焙茶朱古力
月見浮雲親子丼