2008-06-16 8 瀏覽
昨日 6月15日父親節,帶屋企人一行9人到 Langham 嘅 Monster Sushi 吃中午~我其實近大半年都係食開"板前",上星期給友人介紹這個"怪獸",未等及約她吃飯, 便先來試試看囉。因昨天我地中午1點前到達, 人不多不需等位,我們便坐在一入門口的一張張枱上,因為天花很高,沒有一般日本餐廳的壓迫感。入內餐牌其實款項不太多,便先叫一些大路 sushi 品嘗。我當然叫了三文魚及珍寶帆立貝 sushi 啦!它的 sushi 飯不是純白色帶點紅,味道幾好,帆立貝入口即溶一流, 跟"板前"相比略勝一籌,但三文魚就沒"板前"般甘香。最值得一讚是"怪獸"的卷物及炸物,真是超新鮮 (唔知係咪早的關係),我地叫咗各種天婦羅 蝦啦、軟殼蟹、茄子...... 最正係軟殼蟹及軟殼蟹sushi,入口感覺超完美,就連"Genki" 及 "Sushi Kuu" 都不能相比, 我一個人就已吃了各兩件軟殼蟹及其shushi啦!!!重有一款卷物(唔記得咩名),外面是用三文魚包著, 加上有些辣汁, 好野味~另外因為有兩小孩同行 (8及4歲),所以我地都叫咗好多熟食,而玉子及鰻魚玉子都在內, 味道一般啦!希望日後

希望日後怪獸能再提供多啲嘅款式就好,再多啲選擇嘛!