2018-12-26 1055 瀏覽
趁今日26號boxing day又係公眾假期,下午plan去南豐紗廠行吓。所以上午就試吓龍川瑞記茶樓。十點半左右去到已經好多車,差d要double parking, 好彩之後有車走所以有位停🚗!去到茶樓勁多人,已經有人各位等位,剛好去到門口有張枱剛剛走,因為個位有太陽曬到所以冇人坐,我地諗住唔會食得太耐所以是但坐低。茶樓全自助式,冇人會幫你攞餐具及冲茶,食物都係自己去攞。我地攞左大包,入面有豬肉、火腿、鵪𪂹蛋⋯味道可以啦!👌🏻馬拉糕一d都唔好食,又乾又唔鬆化。👎🏼炸春捲,d饀好實,外皮少少脆👎🏼炸煎堆仔,味道可以,夠軟糯👍芋角,外皮酥脆,不過饀料只有芋頭,冇其他野👌🏻鵪𪂹蛋燒賣,味道不錯,唔會全件肥🐷肉👍咖哩魷魚🦑,無咩特別。👌🏻豉汁蒸鳳爪,味道同外面d酒樓一樣👌🏻炸韮菜角,好多韮菜,味道香脆👌🏻西洋菜,好嫩,唔老👍其實我覺得無咩特別風味,又無景,人頭湧湧,好似搶野食咁,零享受👎🏼👎🏼
茶樓全自助式,冇人會幫你攞餐具及冲茶,食物都係自己去攞。
我地攞左大包,入面有豬肉、火腿、鵪𪂹蛋⋯味道可以啦!👌🏻
馬拉糕一d都唔好食,又乾又唔鬆化。👎🏼
炸春捲,d饀好實,外皮少少脆👎🏼
炸煎堆仔,味道可以,夠軟糯👍
芋角,外皮酥脆,不過饀料只有芋頭,冇其他野👌🏻
鵪𪂹蛋燒賣,味道不錯,唔會全件肥🐷肉👍
咖哩魷魚🦑,無咩特別。👌🏻
豉汁蒸鳳爪,味道同外面d酒樓一樣👌🏻
炸韮菜角,好多韮菜,味道香脆👌🏻
西洋菜,好嫩,唔老👍
2018-12-26
5 分鐘 (堂食)
$60 (早餐)