2022-12-19
仲未有機會去到日本旅行,唯有黎食日本野過下口癮入到去個環境都好有feel, 剩係啲櫻花杯碟已經比人感覺好和風!我地叫左幾款食物濃煮鮑魚豚角豚肉煮得好冧,入口即溶,佢個汁煮到豚肉非常入面,本身好驚佢咁大舊,會唔會食到入面冇咩味,點個一啲都唔會鮑魚好易入口,一啲都唔un,而且同樣煮得好夠味A5宮崎和牛他他配洋蔥及特制酸汁和牛就咁食已經好香好有牛味,可以再配埋洋蔥、蛋同特制酸汁一齊食,隨你喜歡日本啤酒拉麵本身以為熱食,點知係原本係啲撈麵汁浸住,拎啲拉麵出黎再加埋佢配既糖心蛋、紫菜、香蔥、蘿蔔蓉,wasabi 就好似撈面咁,加埋上層既cream,味道更香濃,更進一個層次外形都非常打卡able,上台既時候隔離台都係咁望住海產細味六杯蠔分別有三種味:泰式醬汁、雞尾酒醬、經典日式酸汁。 擺盤都別出心裁,用會變色既燈台裝住,好似one shot一杯杯咁好得意。啲蠔都擺得好靚,食落好鮮甜,下面係沙律菜,食落更fresh蜜桃烏龍熊茶 超可愛,上面有個小熊造型既蜜桃烏龍茶冰粒,再加玫瑰花芯做點綴,成個設計都好可愛,飲落又唔會太淡味,飲得出好香既蜜桃味北海道士多啤梨牛乳乳酸呢杯雖然造型上冇另一杯咁特別,但個人
我地叫左幾款食物
濃煮鮑魚豚角
鮑魚好易入口,一啲都唔un,而且同樣煮得好夠味
A5宮崎和牛他他配洋蔥及特制酸汁
日本啤酒拉麵
外形都非常打卡able,上台既時候隔離台都係咁望住
海產細味六杯蠔
蜜桃烏龍熊茶
北海道士多啤梨牛乳乳酸
呢杯雖然造型上冇另一杯咁特別,但個人鐘意呢杯既味道多啲,士多啤梨味夠濃,酸甜度都岩岩好