餐廳: 金華冰廳
資訊:

今日去這間所謂老字號,我地2大2小叫左2個晚餐、2個菠蘿包、1個蛋撻,總數已經成100蚊,個伙計仲話叫我地幫幫忙叫多杯飲品或者西多士,我話我地已經叫左好多食唔晒,佢就態度整差咁話寫明每人最低消費1杯飲品,我未話一杯飲品最多未20蚊,我地4個人叫4杯飲品一共80蚊,依家我地叫左成百蚊都唔得,佢就好惡咁唔知點計話有小朋友已經當我3個人咁計,我真係激到爆,我問佢呢條例係點計㗎,我幫佢計,點樣先係每人最少一杯飲品,係唔係一定要叫飲品,即係我叫咁多野食都唔得,佢一路行一路鬧咁走開左,佢地根本就無特定規則,只係見你叫得唔合佢地要求就迫你叫多d,簡直離譜邊有茶餐廳有最低消費,澳洲牛奶咁好食咁多人都無d咁嘅規定,好似覺得如果你只係想食個蛋撻就唔好入去浪費左佢個位,唔怪得差唔多全間d客都講國語,我估佢好快就唔會再有香港人去,我就肯定以後唔會再去,而且食物越來越差,菠蘿包凍到硬,蛋撻又成日無,d伙計態度超級差,好多人驚左就被迫叫多樣野飲,真係仲衰過返大陸。

2019-01-03