2022-11-18 58 瀏覽
之前已經食過February,仲記得呢度個德國咸豬手都幾出名。今日想同朋友係附近食飯慶祝生日😊就帶佢上黎試試啦。February夜晚做西餐+酒吧為主。呢餐晚飯我地食足三個幾鐘😆嘆下菜、飲下嘢、傾下計,非常舒服。呢度嘅環境都幾有情調,有好多霓虹燈同馬賽克杯裝飾,晚市熱鬧得黎仍然保留到私人空間,非常好坐👍🏻既然食咸豬手,就一於精選2人晚市套餐($520),包咸豬手,仲有兩個餐湯、前菜、飯、兩杯野飲🫣加埋一兩個人先係$570,好抵啊!是日餐湯:白汁忌廉湯質地厚實稠身,夠creamy,入口順滑。湯入面的材料都非常豐富,食到好多煙肉,仲有比較少見嘅薯仔粒。好足料,幾有咬口😀前菜:慢煮磯燒鮑魚磯燒鮑魚好入味。用刀輕輕一𠝹已經切得開,好腍。伴上香醋沙律菜,is a good start. 主食1:德國火焰鹹豬手伴酸菜絲超正~影完相之後,店員就會幫忙用火槍點火,令豬手的表皮再多重酒燒的香味。豬手切件後Keep到脆皮,黏口😋好多膠原蛋白。每啖夾埋醬汁同酸菜絲,甜甜酸酸的,Yummy!主食2:燒鰻魚奄列蛋飯非常擔眼的大型鰻魚!淨係個賣相已經冇待輸。鰻魚汁同蛋蓋滿整個飯,啖啖都好香甜,好飽啊😆飲品:熱檸水;

是日餐湯:白汁忌廉湯

前菜:慢煮磯燒鮑魚

主食1:德國火焰鹹豬手伴酸菜絲

主食2:燒鰻魚奄列蛋飯

飲品:熱檸水;凍咖啡(少甜少冰)
啡味夠濃😆我可以再傾多幾個鐘都得啊~

2022-11-15