2021-07-16 5269 瀏覽
基本上lunch搵到一間抵食又好味嘅,呢間觀塘樓上cafe係一定要食。好耐之前我已經寫過呢間,好食到要再寫update下先。又有新嘢啦,正,乜都好想食,揀唔到!呢間cafe勝在男女顧客唔會差好遠,雖然花做主題,重點係嘢食好味。Cappuccino ,配餐另加19元,同事話又靚又好飲。Lemonade soda ,半價23元,同事話靚得嚟唔會假味,飲落好舒服。我點咗呢個蟹肉all day,98元,上碟個下蛋好熱,蛋又滑又夠味,搞到自己覺得好似好耐無食過好嘅炒蛋(係事實)。蟹肉酸種包俾你感覺好豐富,每啖蟹肉唔係hea你,搽滿整片,包亦烘過。沙律有士多啤梨唔會怪,佢嘅沙律汁又夾到。薯蓉係一貫係有質素,唔駛講。呢點必須要讚,醒且嘅店員好重要,一早點定甜品同要求,全部都做到,重點係柚子芝士28元,好好食,柚子唔會搶flow,兩者平衡到,細細件,每人一啖仔就夠(個餐真係好飽)。Cafe用簡單線掛上唔同嘅相,一啲令人感觸嘅相片。好少cafe令我俾全高分,呢間係要,cafe仲要做到無油煙帶走。

又有新嘢啦,正,乜都好想食,揀唔到!

Cappuccino ,配餐另加19元,同事話又靚又好飲。

沙律有士多啤梨唔會怪,佢嘅沙律汁又夾到。

薯蓉係一貫係有質素,唔駛講。

Cafe用簡單線掛上唔同嘅相,一啲令人感觸嘅相片。