2023-08-25 29 瀏覽
疫情過後多左出街食飯,今次做完野就黎到觀塘搵食!新裕民坊商場成日都會行,貪佢樓下就有巴士返屋企,仲全程有冷氣!上到2樓發覺呢間INN裝修幾特別,就試下佢啦!佢有戶外area,不過而家太熱,都係坐返入去好D佢設計偏向白色簡約風,吊燈影相打卡效果都唔錯!坐落都覺得好舒服夜晚choice都多,頭盤、主食、甜品都有我地叫左一個Set, 有埋蘑菇湯。賣相唔錯,有埋拉花,可惜太淡,明顯加左水溝淡左之後黎到重頭戲!蜜糖芥末燒西班牙黑毛豬鞍架!佢係用慢煮方式,所以肉質呈粉紅色,食落去非常之香嫩,配埋個蜜糖芥末汁甜甜地可以解到膩,係一個非常好嘅配搭。而且佢嘅配菜都好有心思,千層薯仔簡單焗一焗,食到爽脆口感,點一點汁加係perfect一開始我以為係燒波蘿~哈哈另一個主菜叫左牛油香煎帶子配蟹膏意大利飯,本身係海膽飯,但佢賣哂,所以轉左蟹膏。第一啖食落已經係有非常香濃嘅蟹膏味,成個口都係海洋嘅感覺~佢個帶子都煎得好香,不過可惜解凍時間唔夠所以有少少雪味。個飯既軟硬程度亦都適中,有意大利飯嘅煙韌感覺,又唔會太硬身。野飲就叫左杯dry Martini 同埋香蕉朱古力奶昔!個奶昔感覺好豐富,滿滿既朱古力感覺,同香蕉
上到2樓發覺呢間INN裝修幾特別,就試下佢啦!
佢有戶外area,不過而家太熱,都係坐返入去好D
夜晚choice都多,頭盤、主食、甜品都有
蜜糖芥末燒西班牙黑毛豬鞍架
一開始我以為係燒波蘿~哈哈

牛油香煎帶子配蟹膏飯

野飲就叫左杯dry Martini 同埋香蕉朱古力奶昔!個奶昔感覺好豐富,滿滿既朱古力感覺,同香蕉絕對係完美嘅組合~
抹茶雪花冰
最後甜品係抹茶雪花冰!!!佢雪花冰有3種唔同味道選擇,作為抹茶控,諗都唔使諗就揀咗抹茶!!!
佢有個抹茶汁另外上,暖暖地,自己淋上去!一冷一熱嘅感覺令到口感更加有層次感,雪花冰綿綿既感覺加上佢既糯米糰感覺好豐富,有唔同既口感~ 亦又唔會太甜,岩岩好!

結果兩個人食左差唔多800蚊,算係中價價錢。overall 設計同埋食物質素相當唔錯,絕對係各位女士打卡呃like之選~!
蜜糖芥末燒西班牙黑毛豬鞍架
牛油香煎帶子配蟹膏飯