2018-07-08 361 瀏覽
聽人講觀塘午餐越嚟越貴,平均要$100/位,所以今日專登搵一間試一試。這間餐廳本身地點比較難搵,怨回曲折終於搵到可以坐升降機的位置,當然,出lift果下是有驚喜的,真係猶如大家所講文清Feel。可能因為假日的關係,餐廳唔屬於太多人,我都係隨意選擇位置,最有趣的是,坐坐下覺得張凳幾舒服,原來係有得買,竟然價值$4000,唔係啩。講返食物,講明今日試食,選擇咗最貴的兩個餐,結果有點失望。我哋揀咗食牛同食豬,我就覺得牛好「鞋」,豬太肥,比我想像中有啲失望。最後仲有一樣值得提,侍應同我講話因為今日唔係好多樓面同事,所以要自助水吧,要水就自己攞,我覺得收這個價錢,最後原來都係自助,會唔會唔係太好呢?