2023-08-30 36 瀏覽
🔹今次嚟到駱駝漆大廈食Dinner 餐廳有素食有肉食🥗🥩 啱哂唔同需要唔同口味嘅朋友一齊食飯🥳 食物質素好好 價錢亦好合理 好抵食 非常推薦大家過嚟試吓😝🔸芒果熱情果拿破崙🥭 ($42)我哋試咗呢個店內no.1銷量嘅拿破崙🤩 拿破崙有三層脆脆嘅酥皮 中間夾住芒果肉同熱情果粒粒 果肉酸酸甜甜🍰 再加上脆脆粒粒 吅埋吉士醬 口感豐富😜 成個拿破崙都好fresh 唔會太膩👍🏻🔸海膽蟹籽燴飯配香煎帆立貝🥘 ($138)我哋仲叫咗期間限定嘅燴飯🍚 聽到個菜式名已經feel到會好好食 因為我係海鮮愛好者🌝 海膽同帆立貝都幾新鮮😋 燴飯嘅醬汁非常濃郁同creamy🥰 份量非常多 食完之後非常飽 可能有啲人會覺得滯😂🔸牛油果種子餅配魚子醬🫔 ($88)呢個係必點嘅頭盤😋 種子餅以亞麻籽 南瓜籽 葵花籽等多種種子 用低温54度風乾製成😙 總共有4舊😄 種子餅好香脆 可以食到唔同種子嘅香味👍🏻 面頭有牛油果同車厘茄🥑🍅 仲有啲素魚子醬 淋上酸甜嘅醬汁 呢個組合非常夾😄🔹Dinner Set ($198)🔸是日沙律🥗🔸吉列蝦(2隻)🍤🔸慢煮豬肋骨配燒烤醬、炸薯條🍕🍖🔸夏威夷果粒蜂蜜茶🫖我哋叫咗一個晚餐se

🔸芒果熱情果拿破崙🥭 ($42)

🔸海膽蟹籽燴飯配香煎帆立貝🥘 ($138)

🔸牛油果種子餅配魚子醬🫔 ($88)

🔹Dinner Set ($198)
🔸是日沙律🥗
🔸吉列蝦(2隻)🍤
🔸慢煮豬肋骨配燒烤醬、炸薯條🍕🍖
🔸夏威夷果粒蜂蜜茶🫖
我哋叫咗一個晚餐set🍽️ Dinner set有分肉食同素食menu 大家可以按自己嘅喜好叫😀 先上一個沙律🥗 小食係吉列蝦 食得出係即叫即炸🍤 非常香脆😀 主菜我哋揀咗豬肋骨🍗 份量真係好多 有兩排骨🤩 平時出街食應該得佢嘅一半🤣 肉質非常冧 唔會太韌或者太老😙 香草味濃郁 再加上燒烤醬酸酸甜甜😀跟餐仲配花茶或者梳打 我叫咗個花茶🫖 酸酸甜甜嘅花茶🌸