2021-03-10 191 瀏覽
夜晚堂食終於開返喇,可以同朋友係觀塘放工一齊食埋晚餐先!今次就一於試下呢間新開業的餐廳,佢位置就係觀塘工業區果邊,所以都近寫字樓幾方便。呢度裝修都幾靚,有啲枱仲有usb插頭俾食客差電話添,設計真係幾周到!一黎首先叫左杯曲奇杏仁奶昔$45先,感覺甜得黎唔會太漏,而且都幾大杯,飲完都唔會覺得好滯!朋友就叫左杯冰磚偽鴛鴦$45,一飲發現原來係tiramisu朱古力咖啡黎,杯野充滿tiramisu味所以岩哂鐘意tiramisu既佢喇!小食係鮮帶子虎蝦薄片配柚子汁$138,味道酸酸甜甜都幾開胃,而且有啲似日式同泰式既fusion菜,感覺都好清新啊!然後點左個名叫未來漢堡$118試試,原來係素菜漢堡黎既。中間塊肉既味道同質感真係做到好似真肉咁,所以就算唔係素食人士都唔怕唔夠味,而且配菜酸酸地都幾開胃!薯條都好好食最後點左個明太子甜蝦意粉$138,我本身都好鐘意食明太子,見到佢成碟意粉都沾滿哂明太子忌廉醬令到我食指大動,另外甜蝦都幾大條啖啖肉,兩樣野夾埋一個字,正啊!值得一提既係佢有個自助加水區,除左有清水之外仲有有氣水俾你揀,而且有氣水仲係免費任斟添!

• 曲奇杏仁奶昔
  • 明太子甜蝦意粉