2018-10-13 134 瀏覽
今日去開觀塘,上網book咗間餐廳,因為六點鐘有半價,所以平時唔鍾意食韓國嘢嘅我都去試下呢間韓國嘢。我地唔點九去到唔算多人,但六點開始慢慢多人之後坐滿曬成間餐廳。 好彩我哋落單快, 原來間餐廳仲有做138蚊任食炸雞同一啲小食,見到好多人來都係揀任食。前菜有牙菜泡菜同埋薯仔我哋都點咗半份炸雞,有六嚿$78, 炸雞有五種口味, 韓式甜辣味, 柚子蜜糖,牛油蜜糖,醬油香蒜同埋芝士香草味。 我哋揀咗醬油香蒜味。 雞其實應該係ok嘅,不過偏鹹,而且食唔到香蒜味,個人覺得幾粒炸蒜喺上面都好過一啲蒜味都冇, 因為我就係想食蒜味先點呢個。仲叫咗個韓式烤牛肉配生菜, 上菜感覺有啲似和風牛肉,好油…… 配有檸檬,韓式辣醬同生蒜片。 味道一般。韓式粉絲雞蛋捲, 等咗好耐先到, 而且上菜嘅時候舊蛋有啲散, 食落好乾而且好大陣燶味,睇得出隻蛋煎到燶曬好彩我哋一早到落單,餐廳坐滿咗之後見到好多枱都等好耐先有嘢食到, 餐廳一開始得一個侍應完全招呼唔到咁多人, 後來先多多個人幫手好少少, 但上載速度仍須努力。

前菜有牙菜泡菜同埋薯仔