2024-03-10 13 瀏覽
放工經過觀塘,見到有部便當售賣機, 寫住恆溫60度, 價錢又唔係太貴,覺得幾得意,於是行去睇睇👀睇翻部機裡面食物選擇都好多,最後揀咗三個便當翻屋企一齊食,包括有:三杯雞扒便當紅燒牛舌香腸便當山葵一口豬貢條便當便當攞上手仲係熱辣辣, 睇返個便當都可以用微波爐叮 ,於是翻到屋企再叮一叮佢打開每個飯盒時都香味撲鼻 而且每個便當份量都好充足 而且配菜每樣都擺得到好精細 見到都會食肉大增。裡面配菜包括:甜酸蘿蔔絲、粟米(好清甜)、 榨菜 、鹵水蛋(夠入味)同埋同埋大量海帶 1. 三杯雞扒便當大大塊雞扒好夠食,雞扒醃得好入味! 完全唔會有雪藏味道,做得幾好2. 紅燒牛舌香腸便當呢個便當好有驚喜 因為牛舌選材料新鮮,而且佢個紅燒同個牛舌好夾, 咬落亦都唔會覺得太韌 個便當配埋嘅台灣香腸大大條,夠晒香口,配飯食一流3. 山葵一口豬貢條便當豬肉粒切得好均勻, 令到每一粒豬肉都好入味, 唔算太辣, 咬落亦都唔會太韌,煮得啱啱好 配送嘅貢條都唔錯,幾特別geh 口感整體嚟講三個便當都好好食下次如果趕時間 都會買返盒返公司即食一次唔錯嘅便當體驗

三杯雞扒便當
紅燒牛舌香腸便當
山葵一口豬貢條便當

打開每個飯盒時都香味撲鼻

而且每個便當份量都好充足
而且配菜每樣都擺得到好精細
見到都會食肉大增。

裡面配菜包括:甜酸蘿蔔絲、粟米(好清甜
)、 榨菜 、鹵水蛋(夠入味)同埋同埋大量海帶

1. 三杯雞扒便當

2. 紅燒牛舌香腸便當

呢個便當好有驚喜
個便當配埋嘅台灣香腸大大條,夠晒香口,配飯食一流

3. 山葵一口豬貢條便當

配送嘅貢條都唔錯,幾特別geh 口感

整體嚟講三個便當都好好食
下次如果趕時間 都會買返盒返公司即食

一次唔錯嘅便當體驗

2024-03-09
1 分鐘 (外賣自取)
  • 山葵一口豬貢條便當
  • 紅燒牛舌香腸便當