2015-08-09 1177 瀏覽
舊同事聚會, 我地揀返當年認識的地點, "觀塘"去地鐵站附近商場一定會好多人, 而又聽聞最近觀塘工業區中有好多水準餐廳進駐, 最後我地決定食稻‧拉麵望望Menu, 都好多選擇, 晚市除拉麵外, 仲有壽司, 刺身, 串燒等等最後我地決定食推廣中的二人餐, $398有機蕃茄田園沙律內有蕃茄, 豆腐, 沙律菜配黑醋汁, 最出色係d豆腐, 好滑, 黑醋份量剛好, 賣相都好精緻極上雜錦刺身, 兩個二人餐的份量雜錦包括三文魚, 吞拿魚, 油甘魚, 全部都係厚切, 每款每人一件, 份量岩岩好串燒, 白金豚肉串, 露筍串白金豚肉串, 燒完後既豬肉好爽口, 塊肉係一層肉一層膏, 加少少檸檬汁後就唔覺得油膩, 仲好香口露筍串, 食完肉, 配返d菜, 感覺好舒服, 建議食左肉先食露筍吉列一級岩手縣白金豬扒睇返資料, 原來白金豬係日本係身價最高既豬, 唔怪得肉質同一般食既唔同, 炸完後仍然爽口, 仲唔會覺得成口油, 配上醬汁更好味白金豚肉拉麵配豬骨湯肉有白金豚肉, 芽菜, 木耳同葱, 拉麵係幼麵, 豬骨湯好濃精美甜品我地仲一路估有咩甜品, 原來係奶凍, 由左至右既味道係 芒果, 芋頭及原味, 芒果及芋頭都食到
舊同事聚會, 我地揀返當年認識的地點, "觀塘"

最後我地決定食推廣中的二人餐, $398

有機蕃茄田園沙律

極上雜錦刺身, 兩個二人餐的份量
極上雜錦刺身

串燒, 白金豚肉串, 露筍串
白金豚肉串
露筍串

白金豚肉拉麵配豬骨湯
豚肉拉麵配豬骨湯

精美甜品
我地仲一路估有咩甜品, 原來係奶凍, 由左至右既味道係 芒果, 芋頭及原味, 芒果及芋頭都食到粒粒果肉, 我就較鐘意芋頭, 原因係出面唔多餐廳食到芋頭奶凍

Sake cocktail, $38
Sake cocktail
好抵飲, 味道仲唔錯, 天氣熱飲凍野岩晒

總括黎講今餐都好抵食, 二人餐份量同野食都多, 味道又不錯, 大家都過左個愉快晚上

2015-08-08
極上雜錦刺身