2015-08-14 1857 瀏覽
潮館本身好鍾意打冷, 仲因為9點後6折的關係好鍾意去潮館打冷, 但奈何身邊朋友都唔愛食咸, 所以一直都冇人陪我食咁岩同男朋友係APM買左飛睇戲,見仲有時間,又好耐冇去, 咁就去潮館打冷啦過到去唔洗等位都有位,可能已經過左最多人入的時間啦~D位都叫闊落,服務就OK啦~青魚本來想叫大眼雞或者烏頭,但個店員話2樣都賣曬得番一條青魚, 唯有要啦~鬼叫我地鍾意食魚咩入口D肉唔散, 唔會好腥~ 加埋我最喜愛的豆醬, 真係好正!霸王花湯見到個Menu有D湯做緊特價~好似做緊10幾蚊~所以叫左一個同男朋友share10幾蚊心諗都係比D味精湯我架啦,點知飲落口,又唔係喎!味精的味道可以話幾乎冇, 霸王花味都幾清甜~但加雞腳我覺得有D奇怪南瓜烙之前都係食羅白烙,今次試下食南瓜烙先食落都唔差喎, 個人覺得2種都好食南瓜烙甜D, 羅白烙就爽D, 睇你個人喜好啦不過2個人食真係有D大份, 如果3-4個人食就岩岩好啦~蠔餅都幾足料幾多蠔~但食落口有D太油, 如果可以再少D油就完美啦~  埋單300幾,都唔叫貴.但個人覺得比起以前差左,希望可以改善

潮館
過到去唔洗等位都有位,可能已經過左最多人入的時間啦~
D位都叫闊落,服務就OK啦~
青魚
本來想叫大眼雞或者烏頭,但個店員話2樣都賣曬
得番一條青魚, 唯有要啦~鬼叫我地鍾意食魚咩
霸王花湯
10幾蚊心諗都係比D味精湯我架啦,點知飲落口,又唔係喎!
味精的味道可以話幾乎冇, 霸王花味都幾清甜~
但加雞腳我覺得有D奇怪
南瓜烙
之前都係食羅白烙,今次試下食南瓜烙先
食落都唔差喎, 個人覺得2種都好食
南瓜烙甜D, 羅白烙就爽D, 睇你個人喜好啦
不過2個人食真係有D大份, 如果3-4個人食就岩岩好啦~
蠔餅