一直都唔知原來𝖠𝖯𝖬 𝖢𝗎𝗉𝗉𝗂𝗇𝗀 𝖱𝗈𝗈𝗆入面開咗間法式餐館 @𝖻𝗂𝗌𝗍𝗋𝗈𝗅𝖾𝗉𝖺𝗋𝗂𝗌𝗂𝖾𝗇.𝗁𝗄,呢個隱蔽空間唔係行入嚟真係好難發現🫥🫢。 .📍煙燻三文魚沙律($98) 𝖧𝗈𝗎𝗌𝖾 𝗌𝗆𝗈𝗄𝖾𝖽 𝗌𝖺𝗅𝗆𝗈𝗇 𝗌𝖺𝗅𝖺𝖽 📍凍鴨肝醬配無花果醬、吐司及沙律($128) 𝖣𝗎𝖼𝗄 𝖿𝗈𝗂𝖾 𝗀𝗋𝖺𝗌 𝗍𝖾𝗋𝗋𝗂𝗇𝖾 𝗐𝗂𝗍𝗁 𝖿𝗂𝗀 𝗃𝖺𝗆, 𝗍𝗈𝖺𝗌𝗍 𝖺𝗇𝖽 𝗌𝖺𝗅𝖺𝖽 擺碟好靚,三文魚軟嫰油潤,沙律新鮮🥗鵝肝醬食落順滑,配上黑醋同橄欖油食落唔膩 旁邊嘅無花果醬香甜好食,頭盤唔錯🦆 .📍油封鴨腿配班尼迪克蛋($168) 𝖣𝗎𝖼𝗄 𝗅𝖾𝗀 𝖼𝗈𝗇𝗍𝗂𝗍 𝗐𝗂𝗍𝗁 𝖾𝗀𝗀𝗌 𝖻𝖾𝗇𝖾𝖽𝗂𝖼𝗍 淨係賣相已經知道呢個𝖤𝗀𝗀 𝖡𝖾𝗇𝖾𝖽𝗂𝖼𝗍冇死😎荷蘭醬做得超好,唔會膩質感又夠順滑 兩隻水波蛋切開蛋汁都流到把把聲🐣下面配有大量油封鴨腿肉同酸種麵包🦆🍞 食落好香超滿足❤️ .📍澳洲和牛牛排 (𝖬) 配甜薯條($228) 𝖠𝗎𝗌𝗍𝗋𝖺𝗅𝗂𝖺𝗇 𝗐𝖺𝗀𝗒𝗎 𝗌𝗄𝗂𝗋𝗍 𝗌𝗍𝖾𝖺𝗄 (𝖬5) 𝗐𝗂𝗍𝗁 𝗒𝖺𝗆 𝖿𝗋𝗂𝖾𝗌牛扒轉咗牛柳,5成熟切開顏色好靚🥩食落有牛味而且口感都算嫰 但邊位我哋覺

📍煙燻三文魚沙律($98)
𝖧𝗈𝗎𝗌𝖾 𝗌𝗆𝗈𝗄𝖾𝖽 𝗌𝖺𝗅𝗆𝗈𝗇 𝗌𝖺𝗅𝖺𝖽
擺碟好靚,三文魚軟嫰油潤,沙律新鮮🥗
鵝肝醬食落順滑,配上黑醋同橄欖油食落唔膩
旁邊嘅無花果醬香甜好食,頭盤唔錯🦆

📍油封鴨腿配班尼迪克蛋($168)
淨係賣相已經知道呢個𝖤𝗀𝗀 𝖡𝖾𝗇𝖾𝖽𝗂𝖼𝗍冇死😎
荷蘭醬做得超好,唔會膩質感又夠順滑
兩隻水波蛋切開蛋汁都流到把把聲🐣
下面配有大量油封鴨腿肉同酸種麵包🦆🍞
食落好香超滿足❤️

📍澳洲和牛牛排 (𝖬) 配甜薯條($228)
牛扒轉咗牛柳,5成熟切開顏色好靚🥩
食落有牛味而且口感都算嫰
但邊位我哋覺得相對硬啲,生少少就𝗉𝖾𝗋𝖿𝖾𝖼𝗍 🤘🏻
配上香草牛油食落更加香🧈🌿
番薯條香甜🍠,點埋個柚子醬更加清新🍊
配菜全部調味適當,菜式完整度好高

📍是日甜品($68) 𝖣𝖺𝗂𝗅𝗒 𝖽𝖾𝗌𝗌𝖾𝗋𝗍
當日甜品係𝖡𝗋𝗈𝗐𝗇𝗂𝖾配雪糕
朱古力味夠濃郁🍫配埋香甜嘅雲呢拿雪糕🍨根本就冇得輸

📍𝖬𝖺𝗍𝖼𝗁𝖺 𝖫𝖺𝗍𝗍𝖾($45)
📍𝖧𝗈𝗃𝗂𝖼𝗁𝖺 𝖫𝖺𝗍𝗍𝖾($45)
餐廳提供𝖢𝗈𝖼𝗄𝗍𝖺𝗂𝗅,不過唔飲酒嘅我哋就叫咗2杯 𝗅𝖺𝗍𝗍𝖾☕️
2杯飲落都唔會好膩,仲有拉花
抹茶回甘味幾強🍵,焙茶味果杯相對就甜度較高