2023-02-18 1144 瀏覽
因為川菜好多時候都會落咗蔥蒜,同埋好多時候水煮嘅菜式都係水煮魚,或者水煮牛肉,豬肉,雞肉咁樣。真係好少會整水煮嘅齋菜。早排想同我班好姊妹食開年飯,我哋發現有呢一間川菜系列嘅齋鋪。就二話不說book咗嚟試吓菜。當日個侍應都好積極好有禮貌咁樣推薦咗好多佢舖頭嘅名菜。辣炸子雞,值得一贊系佢嘅尖椒唔辣,但系炸到好似薯片咁脆。辣脆善,欣賞師傅嘅手工,越嚟越少齋鋪會整脆善,因為工序好繁複。味道野味,唔錯。粉絲雑菜煲,齋鋪必叫。不過不失,但用料好足。炒飯 唔夠乾身,但香樁醬幾香叉燒紫菜卷,呢個個店員極力推薦,叉燒系幾唔錯,夠脆夠香!紫菜卷對比叉燒就有點失色。懷山炒木耳,呢個我反而欣賞,簡潔,味道清新!咕嚕肉 ,中中挺挺黃金豆腐 ,呢個有小小失望,外皮唔夠脆,汁另上會好啲。總括來講水煮菜式系幾出色,仲有當晚招呼我地嘅樓面都值得加分
辣炸子雞,值得一贊系佢嘅尖椒唔辣,但系炸到好似薯片咁脆。
粉絲雑菜煲,齋鋪必叫。不過不失,但用料好足。
炒飯 唔夠乾身,但香樁醬幾香
懷山炒木耳,呢個我反而欣賞,簡潔,味道清新!
咕嚕肉 ,中中挺挺
黃金豆腐 ,呢個有小小失望,外皮唔夠脆,汁另上會好啲。
總括來講水煮菜式系幾出色,仲有當晚招呼我地嘅樓面都值得加分