2024-04-25 30 瀏覽
今日兩公婆去觀塘apm 搵野食 喺4樓見有間叫《四湯八麯》標榜喺台灣菜 見門口餐牌都啱食 決定試吓 點知瀨哂野 我老公叫左海南無骨雞飯 𨍭左普通白飯 嗰餐附送養生湯 碟雞飯同湯擺上枱 我同我老公都即時呆咗 三牒醬汁賣相奇差 好似人哋點完再俾你咁 至於雞肉就有一隻雞翼,另外有5至6片雞胸 但啲雞胸細件到不堪 加埋只有燒臘檔大約兩舊雞胸咁上下嘅份量 白飯質地偏硬 好似煮飯落唔夠水咁 個湯非常重藥材味 呢個就見仁見智 但唔係個個人都頂得順;至於我就叫咗個蝦肉扎肉魚蛋加糖心蛋嘅福州大蝦肉札湯麪 湯底味道尚算OK 但兩隻蝦開邊就變成有4片 扎肉兩片超薄 每片好似啲郵票咁大 兩粒魚蛋每粒好似波子咁大 糖心蛋尚算OK 麵質亦偏硬 麵份量對女性嚟講尚可,但男人肯定唔夠飽 飯同麵每樣都要70幾蚊 咁嘅價錢嚟講絕對係唔值 食完更加體會到點解咁多香港人上大陸消費 香港啲食店老闆要賺到咁盡 客人食完點會返轉頭
2024-04-25
  • 沒有任何菜式值得推介,因為實在太呃錢