2023-07-02 71 瀏覽
今日想食台灣菜,就search 下有咩好介紹。見到呢間”哈豆”款式幾多,幾吸引。原來有兩間分店,成業街呢間價錢比較親民😆一入餐廳見到一幅長長的壁畫,全部都係台灣藝人,畫得好靚好似😁👍🏻周圍都放左好多台灣電影的海報,幾有特色。鹹酥雞香腸麻辣乾拌麵$66 面頭有炸蒜,菜脯,半隻滷菜,青菜,肉燥同麻辣醬。所有野撈埋一齊食幾香口,肉燥味道吾係好濃,幾岩我,麻辣醬吾太辣,麻麻香香都吾錯😋鹹酥雞細細粒一淡一粒好好食🤤炸粉薄吾油膩。台式香腸圓碌碌有兩舊,肥瘦適中,好有口感😋鹹酥雞肉燥乾拌麵$62兩款拌麵原來差不多,只係冇麻辣醬😆肉燥醬就多d。香酥腐皮蝦卷$48 呢個超級推介😍好香蝦鮮味,淡淡蝦膠,夾住少少芹菜,爽爽地好有咬感。仙草芋圓配雪糕$48三色芋頭好Q彈, 煙煙韌韌,仙草香滑,加埋香芋雪糕,甜絲絲又透心涼😋青蛙撞奶套餐加$18呢個其實就係黑糖,珍珠加鮮奶😆黑糖味好香濃,好好飲。珍珠比平時的細粒少少,口感煙韌。豆漿紅茶套餐加$4見到呢個係招牌飲品,用左豆漿代替左奶精粉,健康無負擔,好岩我,飲落有淡淡的豆漿味仲有茶香味😍總括來說,呢間台式料理餐廳價錢好大眾化,食物出色,裝修都台灣味濃,好有特色。

鹹酥雞香腸麻辣乾拌麵$66

鹹酥雞肉燥乾拌麵$62
兩款拌麵原來差不多,只係冇麻辣醬😆肉燥醬就多d。

香酥腐皮蝦卷$48

仙草芋圓配雪糕$48