2021-06-23 233 瀏覽
🍄🍄每次經過鴻圖中心,就被裡面一幅壁畫所吸引,好好奇到底係食乜野架呢?因為壁畫既內容感覺係好有渡假feel既歐洲🤔,有海、有風車,又有d似希臘既海邊小屋;然後樓梯上面又有個美女係窗邊同你打招呼!之前好似係食西餐,但又變左成日本丼飯,仲要係JR駅🤷🏻‍♀️,Anyway, 就係吸引到🍄🍄入去望一望!因為係下午茶時段,所以d丼飯都好抵食,🍄🍄好鐘意食燒魚,所以叫左一個燒鯖魚丼,加一個黑糖檸檬茶(覺得呢個口味幾特別)再追加兩隻明太子雞亦—全部拎走!等既時間唔耐!影完相就差不多了。拎番公司慢慢歎,打開既時候,燒鯖魚又幾靚仔喎,仲有紫菜碎和酸黃瓜。條鯖魚又幾大條,配埋果飯既醬汁又真係幾好食!明太子不嬲俾人覺得醎,但呢兩隻雞亦味道ok喎,亦炸得香脆!至於飲品方面,初時覺得幾淡,可能因為個杯太高,而支飲筒太短,攪唔得勻,d黑糖聚左落果杯底,但飲到後尾既味道係幾特別既,有黑糖既甜味,而茶本身有一種淡淡既香味,唔似平時係茶餐廳飲果d🤔,份量真係幾大杯!以一個外賣黎講又真心不錯!可以再encore 試下其他款式👍

等既時間唔耐!影完相就差不多了。

2021-06-15