2021-09-26
呢間位於觀塘偉業街一商廈嘅,地方吾算好方便,不過都吸引一班年輕人嚟,今日我都係聽講有呢間好餐廳特別同朋友前來。到步,就咁見食客已坐滿7成,多年輕人,有室內外坐位,裝修整齊簡潔乾淨,感覺舒服,店員都好友善,心情都好起來。店員先送上餐前麵包盤,是免費的,但都很有心是熱的, 麵包好食,感覺很健康,是特別的手工有機包嗎?我地點了煎龍蝦干貝 與羅勒堅果燉飯 228元,夜市酥炸海鮮 138元同限時優惠伯爵紅茶巴斯克芝士蛋糕38元,全部都share嚟食。燉飯比我預期都差不多,做到很高水準,飯不乾不濕的,軟硬適中, 龍蝦同帶子都好新鮮,肉質精美彈牙,份量又多!好食又抵食!夜市酥炸海鮮上碟真有嚇到,因為份量真係勁多!應該可以3至4人食吧,因為以為小食嚟幾舊,點知應該冇20舊都十幾廿件,食到勁飽,當中炸海鮮有 魷魚,大蝦 ,魚柳, 洋蔥 等等。即叫即炸!好味!限時優惠伯爵紅茶巴斯克芝士蛋糕38元都一定要點!好食!又高質! 雖然佢密度好高,但食落都唔漏, 味道呢適中,唔會太甜 ,好啱我口味,覺得吾錯!