2024-01-02 33 瀏覽
這間位於成業街成業工業大廈1樓仍在試業中嘅【牛霸王】, 裝修雖然簡潔, 性價比高嘅日式飯堂, 地方寛闊舒適, 充滿日系風格, 感覺悠遊自在。大家都應該有聽過「挽肉與米」, 佢有東京最佳漢堡扒的美譽, 而呢間嘅手打漢堡扒用嘅係A5和牛製成, 口咬下去都能感受到豐盈的肉汁, 真係可媲美「挽肉與米」牛肉漢堡呀!食品以和風漢堡為主打, 店員很有禮貌地仔細介紹哩度嘅招牌主食, 我地都點左佢推介的和牛漢堡。米飯係日本晴岡米, 粒粒飽滿, 黏稠感十足。配上雞蛋界貴族天花板 - 蘭王蛋!蘭王蛋嘅顏色好靚, 橙黃橙紅, 視覺效果好, 而且味甘甜, 出名生蛋撈飯。招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 - $128佢有3種醬汁可選, 有秘制漢堡汁, 白味噌汁及日式咖哩汁, 店員細心為我哋推介左漢堡汁佢話係自家秘製醬汁亦係最多客人嘅選擇。賣相好精緻,漢堡扒上放上配菜, 芥辣酸瓜和白蘿蔔蓉; 和牛漢堡唔錯, 牛味濃郁, 油脂香, 入口溶化, 芥辣酸瓜, 白蘿蔔蓉同牛肉一齊食好夾, 牛嘅肉香配上日本米飯同蘭王蛋, 佢秘制漢堡汁味道帶甜, 有啲似牛肉汁, 加埋蛋黃汁溢出拌飯真係好滋味。咖喱吉列豬扒飯- $88豬扒外脆內軟, 都

招牌手打和牛漢堡蘭王蛋飯 - $128

咖喱吉列豬扒飯- $88
豬扒外脆內軟, 都幾juicy, 一舊接一舊咁食都唔會覺得油膩。值得讚下係個咖哩都唔馬虎, 甜甜地有有甘味, 好日式風味, 有埋入哂味嘅薯仔, 紅蘿蔔, 係配飯配扒最好味嘅醬汁呀!。

兩個飯都可以跟餐配飲品, 我地要咗凍綠茶蜂蜜, 加$10。