2023-08-16
-Day One Cafe- 係一間係觀塘工廈嘅罕有低碳及生酮飲食cafe,主打椰菜花飯、翠玉瓜麵、蒟蒻冷麵等健康菜式。餐廳地方幾闊落同乾淨,幾舒適嘅感覺。舖頭行暗黑工業風,以灰、黑同白色⚪️⚫️裝修為主。餐廳有唔同嘅招牌食物,唔同款式嘅set、意粉、蛋糕,仲有唔少特色小食😋. 🍴《是日餐湯》🥣喺新鮮蕃茄湯🍅,蕃茄味濃郁,有唔少蕃茄塊,調味適中唔會太過甜👍🏻👍🏻冇乜味精,湯夠熱。《兩款小食》-煙三文魚🍣牛油果🥑芝士🧀️卷(2件)牛油果好 fresh,冇草青味。由大片煙三文魚包圍住,配埋芝士🫕 口感豐富!-氣炸香烤雞翼(3隻)小辣🌶️,幾惹味,偏乾身。《兩款主食》-日本帆立貝明太子扁意粉成個扁意粉份量都好多,意粉面頭鋪滿香草,芝士味濃🧀️,黏結度啱啱好。兩大隻日本帆立貝,用咗照燒汁去煎,好入味。扁意粉梗度啱啱好,滿滿嘅忌廉汁🤤 好 creamy!-蒜香橄油煙鴨胸翠玉瓜麵🌱好 refreshing!翠玉瓜刨成絲狀,好脆,唔會有青草味。配埋紅椒同黃椒,同翠玉瓜幾夾,幾健康🫶🏼《芝士蛋糕🍰》「流心」芝士蛋糕,都幾大件幾厚身,甜度啱啱好《特濃咖啡梳打》☕️ 咖啡味濃,加埋梳打水好特別,賣相都好靚!有汽又有咖
[2人晚餐套餐 ($398)] 🍴
《是日餐湯》🥣
《兩款小食》
-煙三文魚🍣牛油果🥑芝士🧀️卷(2件)
-氣炸香烤雞翼(3隻)
小辣🌶️,幾惹味,偏乾身。
《兩款主食》
-日本帆立貝明太子扁意粉
-蒜香橄油煙鴨胸翠玉瓜麵
《芝士蛋糕🍰》
「流心」芝士蛋糕,都幾大件幾厚身,甜度啱啱好
《特濃咖啡梳打》☕️
咖啡味濃,加埋梳打水好特別,賣相都好靚!有汽又有咖啡因~
《焙茶鮮奶》🥛
好香濃焙茶味☕️,甜度適中,鮮奶偏淡