☞ 觀塘雖然成日俾人問候😂但其實呢個人口密度咁高嘅地方,真係乜都可以買到食到👍🏻如果唔喺peak hour出沒嘅話其實我都幾鍾意觀塘😆收工唔想直接同人塞車嘅話可以食埋飯先返屋企🤪今次嚟到呢間喺觀塘嘅台式+日式餐廳😋🍴酥炸地瓜條($38)❖佢個粉漿唔太厚,非常粗身令到地瓜嘅口感好實在,唔會好甜,飽腹感十足👍🏻🍴烤台灣香腸($28)❖ 正宗嘅台灣香腸,配埋蒜片一流😋佢面頭冇咩調味粉,但係都好夠味🍴炸雞皮餃子($38)❖ 入面係雞肉,出面係雞皮包住即炸嘅餃子,口感煙韌,咬落去爆晒汁咁🤩不過預咗雞皮會有少少油膩,但係嗌得都冇所謂啦🤪🍴蟹黃冷烏龍麵($88)❖ 有超大匙蟹肉😱而烏冬口感煙韌,佢係偏向扁身同幼身嗰種,配上應該係加咗蒜嘅醬汁,夏天食真係一流😛🍴原條鰻魚飯($118)❖ 成條鰻魚仲大過我成個手掌🖐🏻超足料,一上枱嗰陣鰻魚味隨之撲鼻😛珍珠米配上超多鰻魚汁,口感濕潤,唔錯唔錯~不過呢個item喺觀塘來講價錢比較貴🤔☞ 整體嚟講佢個上菜速度好快,晚市時間唔算多人,亦坐得好舒服,喺附近返工嘅朋友可以考慮吓呢間👍🏻

🍴酥炸地瓜條($38)

🍴烤台灣香腸($28)

🍴炸雞皮餃子($38)

🍴蟹黃冷烏龍麵($88)

🍴原條鰻魚飯($118)