2017-05-02 3126 瀏覽
今晚放咗工約咗好友喺觀塘食飯敘舊!👭👯‍♂️💃🏻💃🏻就試吓呢一間朋友極力推介嘅小火焰韓式餐廳,由於係公司食得太多零食,加上朋友好細食,所以只係叫咗兩樣主菜試,我哋叫咗:韓醬燴牛肋骨韓式肉醬,一上枱就見到好豐富咁!包括咗韓式泡菜,肉醬,韓式牛肋骨肉,連白飯上邊都有芝麻,好有韓國菜風味特色!🇰🇷🇰🇷而且牛肋肉呢個辣度剛剛好,唔會太辣,牛肋骨入味又夠淋,淋得嚟仲可以保持到咬口感!呢款菜式十分推介!👍🏻😋🤤🤗💯我哋啲兩個牛魔王,第二個菜都係叫咗牛肋骨!呢個叫韓式牛肋骨鍋🥘🥘,裡面包括咗大大舊牛肋骨肉,牛肋骨好多肉,同好有牛味,鍋裡面仲有紅蘿蔔🥕,金菇菜,洋蔥等配菜,韓味十足!🇰🇷🇰🇷💃🏻💃🏻🤗😌最後,我哋分別叫咗一杯比利時朱古力☕️,同埋朱古力咖啡🍫☕️,兩杯飲品上枱時會送贈曲奇一塊!🤤😍🍵🍪🍪意想不到佢嘅曲奇🍪係好好食!落足料!綠茶曲奇的綠茶味重之外,曲奇很香脆,裡面好似有好多粒類似開心果嘅物體!非常有口感豐富!將曲奇餅點落朱古力熱飲後品嚐!簡直係絕配!prefect match!!😋😌😍☺️我同朋友下次決定一定要再嚟試埋佢哋嘅甜品先得!

我同朋友下次決定一定要再嚟試埋佢哋嘅甜品先得!

韓醬燴牛肋骨韓式肉醬
比利時朱古力熱飲配綠茶曲奇餅
朱古力咖啡
2017-05-02
10 分鐘 (堂食)
韓醬燴牛肋骨韓式肉醬
比利時朱古力熱飲配綠茶曲奇餅