2022-07-12
觀塘和牛燒肉🥩🍴餐廳原來上年先開張,朋友係觀塘返工,之前已經話見到佢嘅易拉架,心郁郁想試下,終於揾到機會啦😍 餐廳環境都好寬敞,有好多卡位,坐得好舒服。澳洲M7和牛(二人前)$478加 $88 追加任食menu 同海鮮拼盤和牛拼盤M7 上肩胛肉 M7下肩胛M7 肩胛里肌 M7 肩胛小排 M7肉眼頂個人認為M7 肩胛里肌油脂分佈最廣,口感嫩滑😼而M7下肩胛食落肉質細嫩之餘仲好有嚼勁。肉眼頂則食落較juicy,牛肉味濃😺刺身拼盤亦十分新鮮。有有頭甘蝦、三文魚、帆立貝、馬刀貝及赤貝。每人加多$44嘅追加menu亦有好多選擇!除左會有海鮮拼盤:鮑魚、刀貝,扇貝,虎蝦及蜆,都有唔同肉類刺身壽司小食等等。大愛炸物嘅我忍唔住叫左好多🤣吉列蠔大大隻,咬落去仲爆汁添!而吉列蝦都炸至十分脆口~最後飲飽食醉,仲有埋個雪糕做飯後甜品,即刻cool返,爽曬😝
觀塘和牛燒肉🥩🍴
澳洲M7和牛(二人前)$478