2017-08-14
今日一如既往,係下午茶時間先去覓食,因為觀塘中午好多地方都好多人。而本身對韓國食物印象都係石頭鍋飯、泡菜,今次黎到呢間餐廳,下午茶時間都唔少人,但唔洗等位,而揭menu見到菜式好多樣化,除咗飯之外、仲有麵、有小食,就簡咗佢啦今次叫咗兩個下什茶餐:炸雞薯條$36同埋煙鴨胸燴飯$38,每個茶餐都包一杯熱飲,而今日天氣太太太太太熱,我地就簡咗+$3飲凍檸茶唔洗一陣已經上菜,好快手,抵讚薯條應該係啱啱炸起,好脆口同埋夠熱至於炸雞都同樣香脆,但雞肉味道就略嫌普通,不過整體黎講都唔錯至於煙鴨胸燴飯,本身怕$38一個飯會好細食唔飽,但原來食完之後都已經飽晒,唔會唔夠食,而且好抵食,$38 都好足料,質素唔差,性價比高凍檸茶,係一杯正常嘅凍檸茶,所以無乜嘢要講不過夠大杯最後$80埋單,真係超抵食,仲有好多款式未試,會再翻兜呢
唔洗一陣已經上菜,好快手,抵讚
韓式炸雞薯條
煙鴨胸燴飯
凍檸茶,係一杯正常嘅凍檸茶,所以無乜嘢要講不過夠大杯
最後$80埋單,真係超抵食,仲有好多款式未試,會再翻兜呢