2019-04-21
其實18年12月份已知這間新開的酒店有自助餐及優惠,只是時間不配合直至今天終於可以一試啦。其實佢係一個半自助晚餐,即是每人有一份主菜係按指定餐單上7選1,其中有2個要加錢的。自助餐包每人半份龍蝦,一碗燉湯,一杯餐茶。經過openrice 訂位有85折。我見之前有人post過蟹腳,但今晚只有龍蝦鉗,味道可以的。生蠔出左2款,絕對新鮮。魚生刺身都是好味的,不冰不霉,溫度剛好,要讚海鮮另外要讚的係藍青口,可以encore 幾轉添沙律款式有4~5款,醬料及配菜選擇並不多。冷盤有3款,熟食水準都可保持,特別牛尾真係好好味,必試芝士款食有3款,基本款式。湯是龍蝦湯,很夠味,可推介。甜品款式算多,因為cake都有成7~8款,而且味道都唔錯。雪糕係movenpick。主菜: 我地叫左意大利飯,斧頭扒,鴨胸,燒春雞。除左斧頭扒外,其他份量都是少的,但足夠你食完仲可以食甜品。味道絕對水準之作,但份量會否同價錢掛鈎大家就要諗諗。總結優點1. 味道: 優質酒店水準,絕不比尖沙咀的差。2. 空間: 枱與枱之間空間足夠,牆身粉綠配白佈置有格調而親切。3. 服務: 侍應生個個都好親切,廚師喜歡跟客人互動,好開心。4
海鮮另外要讚的係藍青口,可以encore 幾轉添
沙律款式有4~5款,醬料及配菜選擇並不多。
冷盤有3款,熟食水準都可保持,特別牛尾真係好好味,必試
芝士款食有3款,基本款式。
湯是龍蝦湯,很夠味,可推介。
總結優點
1. 味道: 優質酒店水準,絕不比尖沙咀的差。
4. 酒店位置: 容易到達,行出觀塘道只是2分鐘,交通方便。
生蠔新鮮必食
最好食係青口,已encore幾轉
可煮烏冬及蔬菜都湯面
刺身好味好多
湯有中西2款,龍蝦湯推介
沙律份量不太多,配料也沒有
熟食牛尾超水準
甜品杯好正
生果得2款
movenpick 係酒店必食品
仲有個蛋糕柜,樣樣都好好味