2021-06-06
放工發現觀塘最近新開左一間寵物主題的雞煲任食火鍋店,牆身佈滿著寵物圖的蹤影,原來餐廳店主係想身體力行,係支持大家領養貓狗,仲要提供捐款箱捐給支持拯救貓狗協會,十分有愛心。講返主餐啦,我們點了任食雞煲套餐,每位都係$238起,呢個套餐除了雞煲外,仲有刺身、海鮮船及火鍋、甜品等等。飲品都可以係外面雪櫃任拎。食雞煲之前食刺身先,有三色刺身,包括三文魚、油甘魚及牡丹蝦。雞煲可以分辣度,我今次揀左bb辣,係炒雞煲過程中更會加入埋魷魚和豬皮,豐富口感。雞肉嫩滑,帶點微辣,更加惹味。食完雞煲就轉火鍋啦,湯底揀選了健康的番茄薯仔湯底。套餐更附送海鮮盤,一次可以試盡幾款海鮮:蝦、魚片、蜆和生蠔等等。我最愛是生蠔,大大隻,夠新鮮。火鍋配料有牛小排, 西班牙黑豚肉,三寶丸及三色餃等,十分豐富。牛小排充滿牛味,有嚼勁。三寶丸新鮮又彈牙,火鍋必備。三色餃有齊雲吞、韮菜餃和魚皮餃,雲吞皮薄多餡。食得差唔多,仲有飯後甜品,3.6牛乳奶凍。呢個奶凍夠綿滑,奶味突出。下次食雞煲火鍋又多一個地方選擇。
食完雞煲就轉火鍋啦,湯底揀選了健康的番茄薯仔湯底。
牛小排充滿牛味,有嚼勁。
三寶丸新鮮又彈牙,火鍋必備。
三色餃有齊雲吞、韮菜餃和魚皮餃,雲吞皮薄多餡。
下次食雞煲火鍋又多一個地方選擇。