2021-07-25
呢間Cafe最近好高人氣⬆️我忍唔住都要同朋友過來試試😋由觀塘地鐵站出發,步行過來的確有d熱💦建議搭巴士或其他交通工具😂由於附近大多數都係工業大廈,所以感覺街道人流不多上到來Cafe門口,竟然比想像中多人!果然夠人氣🤣呢度環境真係舒適,播放住好聽既英文歌,加上有戶外位置,令人感覺好chill🤩好可惜而家天氣實在太熱,秋冬再黎坐下d chill chill戶外位先得🥰坐低左冇耐,店員已經送上麵包盤,麵包有兩款,好鬆軟有味,搽埋香草牛油就更入味😋可以一邊食一邊睇menu叫野食😇叫野食係用QR code,好方便快捷!🔸酥脆風味炸雞 $128🔸即叫即炸,上碟時熱辣辣,外層除左香脆之外,調味亦十分精彩,好惹味,食唔停😍雞肉多汁嫩滑,有沙律作伴中和油膩感👍大大份雞扒,有2-3個人一齊share唔錯啊♥️🔸菇菇燻鮭明太子奶油章魚燉飯 $138🔸章魚份量多,味道新鮮,咬落去爽口彈牙,配埋燉飯,味道都幾夾☺️奶油味又好香濃,所有材料醬汁撈埋一齊好creamy🥰口感好豐富啊~🔸哥倫比亞 手沖咖啡 $88🔸入口順滑,咖啡香濃,有適當的酸味♥️喝起來香氣及微微酸苦感一擁而上🥰🔸Flat White $39🔸加左$5轉
我忍唔住都要同朋友過來試試😋
由觀塘地鐵站出發,步行過來的確有d熱💦
建議搭巴士或其他交通工具😂
由於附近大多數都係工業大廈,所以感覺街道人流不多
上到來Cafe門口,竟然比想像中多人!果然夠人氣🤣
叫野食係用QR code,好方便快捷!
🔸酥脆風味炸雞 $128🔸
雞肉多汁嫩滑,有沙律作伴中和油膩感👍
大大份雞扒,有2-3個人一齊share唔錯啊♥️
🔸菇菇燻鮭明太子奶油章魚燉飯 $138🔸
🔸哥倫比亞 手沖咖啡 $88🔸
入口順滑,咖啡香濃,有適當的酸味♥️
喝起來香氣及微微酸苦感一擁而上🥰
🔸Flat White $39🔸
加左$5轉燕麥奶🥰
奶香幼滑,容易入口,仲有簡單而有心意既拉花(拉花可以last好耐),完全沒有失望呢!
🔸抹茶Tiramisu $55🔸
好大份😮
抹茶味濃厚,苦澀中帶有甜甜既味道🥰
Tiramisu好鬆軟,而且鋪上滿滿既抹茶粉,感覺不會太膩,正🥳
🎈Overall🎈
呢間Cafe食物質素高
係同朋友gathering傾下計既好地方💕
唯一唔好處係地點真係不太方便🙉
不妨考慮下食完cafe行下觀塘海濱長廊,睇日落好靚😆🌅