2016-10-31
大家好,我係本賬號既第二主人,第一次以呢個身分同大家分享飲食見聞,希望大家鍾意同埋一齊分享更多既美食今次要分享既其實係幾星期前既一個午餐,可能大家都留意到我同第一主人都幾常係觀塘食飯,而今次因為係中秋節,我地決定食一間暫時覺得最好食既一間觀塘餐廳做午餐~ 第一道菜係龍蝦汁大蝦扁意粉,呢個菜既醬汁濃厚,啲蝦都好彈牙冇雪味,另外值得一提既係汁既份量同面既質地,大家係圖都清楚見到唔係一碟好油好多汁既感覺,而係掛係面條上面好一體既感覺,而重要既一點係佢個意粉係香港好少餐廳做到既al dente口感,唔會好粉同淋~我覺得非常值得一試另一道菜係一個肉眼牛扒,上面係我最愛既原粒蒜頭,佢無論自己食或者加係肉上面食都會帶比你香濃既味道,而且亦都豐富牛扒嘅味道同口感,呢到既牛扒表面完成度好好,好香脆同有一個淡淡既炭燒味~ 另外薯條幾粗,做到外脆內軟既口感,作為一名食肉獸,的確係好滿足,而且價錢都好抵,好似係百零蚊有交易👍🏼最後要提一提佢既咖啡,雖然我唔太鍾意佢杯既外形同拎上手既感覺😂但係咖啡味香濃偏酸,幾適合我既口味,亦好適合提神之用整體環境光猛,冇焗促既感覺,加上味道一流~ 經過行完大型商場既你,值得去
整體環境光猛,冇焗促既感覺,加上味道一流~ 經過行完大型商場既你,值得去到後面呢間cafe試一試