2020-01-29
嚟開呢頭做嘢,行過見到呢間越南餐廳的菜式好似好吸引,而且價錢親民,就一於去試一試。特式鳯爪青木瓜沙律:沙律的份量很多很清新,鳯爪酸酸甜甜非常開胃,而且一開始食多啲蔬菜自我感覺良好啲哈哈手作大蝦米紙卷:另一道清新的前菜,入面有生菜和蘿蔔絲,加上一隻好彈牙的大蝦,感覺清新。另外值得一讚係個米紙卷的外皮,有淡淡的米香,正火五火車頭牛肉粉:今晚的主角。河粉的份量很大,牛骨湯味濃得來很清甜。湯粉包括了有熟牛肉、生牛肉、牛丸同扎肉,整體來說牛肉味很出,我自己特別鐘意個牛丸,好彈牙!呢個河粉必點呀越式帶子蝦春卷配法式咖哩汁:老老實實我自己第一次食咁樣形象的春卷,細細條而且好香脆,入面有粒帶子令整體的口感很好,再點上咖哩汁,不會太辣,好惹味,邪惡之選香茅雞翼:自已係雞翼控,成日都會點雞翼食。呢度都整得香口,不錯凍越南三式冰:最後嚟個三式冰,不會太甜,又有咬口,食完咁多香口嘢最啱飲一杯消一消氣