2022-08-20
好似好耐冇行mk好耐,所以今晚行街之餘,順手搵下食先,今次搵到間平價日本餐廳,間鋪頭係兆萬對面,都幾易搵!鋪頭裝修以居酒居為主題,好多燈籠,好有感覺!職員親切有禮貌,安排左我地坐卡位!個卡位係貼住大好嘅玻璃對住街景,感覺好正!我地一行二人點左大板燒、四點刺身、三文魚加州卷、壽司(赤貝、油甘魚、帶子)、清酒煮蜆及雜錦天婦羅1.大板燒外層煎得脆口,食落鬆軟唔會話太實,味道適中,加埋沙律醬同日式燒汁食,好夾!2.四點刺身入面有油甘魚、三文魚腩、吞拿魚同甜蝦,每一樣刺生都好新鮮,亦都係厚切!食落啖啖肉,好滿足😋3.三文魚加州卷及手扼壽司加州卷用料足夠,手扼壽司材料新鮮又唔腥,佢地依到d壽司飯,扼嘅力度岩岩好,令飯唔會太實又唔會太散,依點要讚一讚🤩4.清酒煮蜆依到清酒煮蜆加左蒜片同檸檬片一齊煮,檸檬味道除左可以去除貝類的雜味外,仲令蜆肉帶有檸檬清香,而且每隻蜆肉都大大隻,食落清香鮮甜,睇樣飲係新鮮蜆去煮!非常之好食😋😋5.雜錦天婦羅大入面有蝦、南瓜、矮瓜、冬菇、青椒同金菇,每樣炸嘅時間都控制得好,冇過火,食落鬆脆可口😋整體黎講,餐廳價錢親民,食物質素好同服務周到,值得再黎一食🥰
1.大板燒
2.四點刺身