2018-12-12 205 瀏覽
今日因為工作需要, 要去到將軍澳見到呢一間係一田食街內既九湯屋就入左去食啦, 雖然呢一到好似係主打拉麵,但我就叫左個燒汁豚肉丼$49墳賣相又幾OK嫁WOR豚肉係角切嫁, 小小肥配埋椰菜又中和到種肥膩感隻蛋係流心蛋黎整體四十幾蛟有呢個質素唔錯, 出菜又夠好快岩晒我呢D返工既顧客PS * 呢一間係新店黎嫁雖然係日本拉麵,但係好似係台灣開過黎嫁我上網一查點解佢咁平,原來同佢地公司既理念有關:『一個無心插柳的小路邊攤,也能夠讓價格高不可攀的日本拉麵,轉變成平價美食,創立九湯屋日本拉麵的目的,就是要讓我們的一般受薪階級、學生族群能夠更沒壓力的享用我們用心製作的拉麵。我們沒有高級的裝潢,沒有很好的環境讓顧客們用餐,可是我們把節省下來的成本用在食材上,使得我們的拉麵不會因為過多的開銷也能夠繼續營業,更能夠陸續開發出更多符合台灣人味道的日本拉麵。』
今日因為工作需要, 要去到將軍澳
見到呢一間係一田食街內既九湯屋

墳賣相又幾OK嫁WOR

豚肉係角切嫁, 小小肥
配埋椰菜又中和到種肥膩感
隻蛋係流心蛋黎

整體四十幾蛟有呢個質素唔錯, 出菜又夠好快
岩晒我呢D返工既顧客
PS * 呢一間係新店黎嫁
雖然係日本拉麵,但係好似係台灣開過黎嫁
我上網一查點解佢咁平,原來同佢地公司既理念有關:
2018-12-12